«ӘЙТЕКЕ БИ КӨПСАЛАЛЫ КОЛЛЕДЖІ» МКҚК
«Келісілді»
Арнайы пәндер
Бірлестігінің жетекшісі
________ Н.С.Абдисаттаров
«__»_________2020 ж.
Шебер класс
Тақырыбы: Бутерброд түрлері
Өткізген: Мустафина С.Е.
Пән: «Арнаулы технология»
Оқытушы: Мустафина Сандугаш Есеткызы
Тақырыбы: Бутерброд түрлері
Мақсаты: Заманауи білім беру нәтижесінде болашақ мамандардың кәсіби құзыреттілігін дамытуда нәтижеге бағдарланған шығармашыл тұлға қалыптастыру.
Қажетті құрал-жабдықтар: Көкөністерді турауға арналған тақтайшалар, жақсы, өткір пышақтар, таразы, шұңғыл табалар, арнайы тәрелкелер, қасық, арнайы формалар, арнайы консервіленген банкаларды ашуға арналған құрал.
Қажетті азық-түліктер: Картоп, сәбіз, тұздалған қияр, шұжық, жұмыртқа, жасыл бұршақ, лаваш, тарталеткалар, майонез, салат жапырағы, аскөк, тұз және бұрыш.
Негізгі бөлім:
- Ұйымдастыру кезеңі: амандасу
- Санитарлық-гигиеналық талаптар және қауіпсіздік техникасы:
- Еден таза әрі құрғақ болуы керек
- Ыдыс-аяқ, құрал-жабдықтар, жұмыс орны таза болуы керек
- Қоқыстарды тастайтын арнайы қоқыс шелегі болуы тиіс
- Аспаздың арнайы киім үлгісі, бас киімі, алжапқыш, сүлгі, орамал және арнайы аяқ киімі болуы керек
- Өрт шығу қаупінен сақтану үшін плита үстінде тұрған ыдыстарды қараусыз қалдыруға болмайды
- Электржабдықтардың шнурлары ашылып жатқан болмауы тиіс
- Электрплитаны құрғақ қолмен сөндіру керек
- Консервіленген банкаларды арнайы құралымен ашу керек
- Пышақпен жұмыс жасау барысында өте сақ болу керек
- Бутерброд түрлерін атап, жасалу жолдарын түсіндіру және дастарқанға ұсыну.
https://aitekebi-mk-2022.edu.kz/kz/mamandy-tar/world-skills/192-buterbrod-t-rleri.html#sigFreeIdef017ce26a